Powered by Busch-Jaeger

Energiebesparing, iedereen wil het wel. En kan het wel met juist uitgebreide installaties? Jazeker. De efficiënte oplossingen dragen bij aan energiebesparing en een beter milieu.

Meten van realtime verbruik

Iedereen gebruikt veel meer energie dan werkelijk wordt gedacht. Wie in piektijden veel energie gebruikt, zal al binnenkort meer voor zijn energie moeten betalen. Wie in rustige tijden, bijvoorbeeld ‘s nachts, zijn wasmachine laat draaien of zijn accu’s voor de mobiele auto laadt, betaalt minder.

Maar ja, hoe meet u dan het exacte verbruik? De Busch-EnergyMonitor® is het eerste onafhankelijke systeem voor energiemeting, waarmee u een overzicht krijgt over het gehele stroomverbruik in het huis of van individuele stroomcircuits. Energy-monitor-300x260Men kan exact zien waar het verbruik geoptimaliseerd kan worden, om kosten te verlagen. Naast de actuele waarden geeft de Busch-EnergyMonitor® nog meer belangrijke informatie. Bijvoorbeeld verbruiksstatistieken voor de energiekostenplanning of details over de voeding door een eigen wind- of zonne-energie-installatie. Zo is men bij de controle van het energieverbruik geheel onafhankelijk. En dankzij een speciale app kunnen de waarden met de smartphone of per internet met tablet of pc ook onderweg worden opgeroepen.

Energiebesparing met verlichting

Ledlampen hebben inmiddels een hele ontwikkeling achter de rug. Door warme tonen en de mogelijkheid van het dimmen is led-verlichting ook voor thuis een goede energiezuinige oplossing. Overstappen is heel gangbaar en de led-verlichting kan goed worden toegepast in de installaties voor huisautomatisering zoals bij bewegingsmelders.