Powered by Busch-Jaeger

Domotica is een intelligente vorm van automatisering. Deze wordt gebruikt in de moderne gebouwentechniek om het leven in de woon- of werkomgeving van verschillende personen eenvoudiger te maken. Domotica zorgt er dan ook voor dat bewoners of dienstverleners meer comfort, veiligheid en duurzaamheid ervaren. Wilt u nog meer informatie over de vraag: ‘Wat is domotica?’ Neem dan contact op met Uw Duurzame Installateur!.

De werking van domotica

Wat is domotica? Domotica is de elektrische manier van communiceren tussen verschillende installaties en apparaten in huis, op de werkplek of ergens anders. Deze moderne vorm van gebouwentechniek zorgt ervoor dat installaties en apparaten aan elkaar gekoppeld worden als één geheel. Op die manier werken ze niet meer afzonderlijk, maar kunnen ze nu centraal en overzichtelijk beheerd worden. wat is domoticaDe besturing van een domotica systeem gebeurt flexibel, namelijk op ieder tijdstip en op elke plek dat het u uitkomt. Zo kunt u ervoor zorgen dat verschillende installaties en apparaten automatisch werken, maar u kunt de instellingen ook weer eenvoudig aanpassen, bijvoorbeeld via uw smartphone op afstand. U kunt op die manier heel eenvoudig alle zaken beheren die op het domotica systeem aangesloten zitten. Dit kunnen installaties, zoals verlichting en verwarming zijn, maar ook beveiligingssystemen, zoals een alarmsysteem, of apparaten, zoals de televisie of de wasmachine. Domotica kan er dan ook voor zorgen dat communicatie, zorg, ontspanning en andere zaken makkelijker worden. Hierdoor wordt het leven van de bewoners of de werknemers in het pand een stuk eenvoudiger.

Wat kan domotica voor u betekenen?

Wanneer de vraag ‘Wat is domotica?’ voor u een stuk duidelijker is geworden, kunt u gaan kijken naar de voordelen die dit systeem heeft. Domotica is namelijk breed toepasbaar, waardoor het in iedere woning of op iedere werkplek precies nnaar uw wensen toegepast kan worden. Hierbij kunt u denken aan het automatiseren van de verlichting, waardoor deze automatisch aangaat wanneer er iemand in de ruimte is wanneer het donker is. Zo blijft er nooit meer onnodig een lamp branden. Ook de verwarming kan aangesloten worden op het domotica systeem, waardoor de temperatuur veel gemakkelijker te regelen is. Zo hoeft u nooit meer in een koud pand aan te komen, aangezien de verwarming van tevoren al aangezet kan worden via uw smartphone. Ook wordt domotica vaak toegepast om de veiligheid te verbeteren. Door beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen, een noodknop en toegangscontrole aan te sluiten op het systeem neemt de veiligheid namelijk toe. Daarnaast kunnen apparaten ook aangesloten worden, waardoor bijvoorbeeld audio en video in gehele pand gemakkelijk bestuurd kunnen worden. Op die manier kunt u de volgende voordelen ervaren:

  • Meer comfort, dankzij het eenvoudige gebruiksgemak en de brede toepasbaarheid. Het automatiseren van installaties en apparaten, maar ook het op afstand besturen van deze zaken zorgt voor een comfortabele woon- of werksituatie.
  • Lagere energiekosten, omdat bijvoorbeeld de verlichting of de verwarming niet meer onnodig aan zullen blijven. Ook is het mogelijk om met een domotica systeem het energieverbruik te bekijken, waardoor u weet waar u meer op kunt besparen.
  • Toename in veiligheid, doordat beveiligingssystemen aangesloten kunnen worden.

Uw Duurzame Installateur helpt u graag

Heeft u nog meer informatie nodig over de vraag: ‘Wat is domotica?’ Neem dan contact op met Uw Duurzame Installateur!. Deze kan daarnaast ook samen met u kijken naar de mogelijkheden binnen uw pand. Ook kunnen wij het domotica systeem vakkundig voor u installeren. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met uw wensen. Op die manier zal het systeem zeker aan uw criteria voldoen.